SLM CANCELT VLUCHT OM ‘COMMERCIËLE REDEN’ – de ellende begonnen!



Wij hebben maandag van een reisbureau de mededeling ontvangen, dat de SLM haar Mid-Atlantische vlucht van zaterdag 16 november 2019 in beide richtingen heeft geannuleerd. Dit wegens ‘commerciële reden’. De reisagentschappen ontvingen onderstaand bericht van de SLM:

DEAR ALL,
Due to commercial reasons, SURINAM AIRWAYS is forced to cancel flights
PY993 and PY994 of Saturday 16NOV 2019.
Pax will be rebooked to the next day 17NOV.
 Please info all concerned and check possible misconnections.

Wij hebben sterk de indruk dat de SLM op 16 november niet voldoende passagiers heeft. Wat anders zou ‘commerciële reden’ moeten inhouden? Dit is meer dan een veeg teken aan de wand. De GROTE ELLENDE van de grote overcapaciteit aan stoelen, die door KLM en TUI FLY bewust is gecreëerd, begint de SLM al te voelen. Wij doen als Actiecomité een beroep op de belanghebbenden om de markt snel te reguleren voordat het te laat is!

Voor 16 november stonden er drie vluchten gepland naar Suriname: KLM, TUI fly en de SLM. Wie wordt er weggedrukt? TUI fly vliegt vanaf zaterdag 2 november jl. zelfstandig en binnen twee weken blijkt de analyse van het Actiecomité al juist te zijn. TUI fly en KLM hebben bewust overcapaciteit gecreëerd en wij hebben al gesteld dat de SLM hierdoor zal worden weggedrukt. Dit ondanks het feit dat de KLM beweert dat dat niet het geval is.

Maar de ellende begint zich dus nu al af tekenen, want de SLM moet zaterdag noodgedwongen om ‘commerciële reden’ haar vluchten annuleren. Dit zullen reizigers als ‘onbetrouwbaar’ gaan beschouwen, waardoor men een volgende keer voor alle zekerheid bij de twee concurrenten zal aankloppen.

Het Actiecomité roept de overheid op om snel maatregelen te nemen om de markt te reguleren. Natuurlijk hebben KLM en TUI fly toestemming van de overheid, maar het doelbewust creëren van overcapaciteit met de bedoeling de SLM te elimineren, is ontoelaatbaar!