DRAMATISCHE BEZETTING SLM-VLUCHTEN DOOR AFBRAAKTARIEVEN TUI FLY - Onderzoek Bezorgde SLM-burgers wijst uit



Nadat de SLM haar vluchten van en naar Amsterdam op 16 november 2019 heeft geannuleerd, heeft het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers de afgelopen weken een onderzoek uitgevoerd op Zanderij. De uitkomsten zijn ronduit dramatisch voor de SLM.

Zoals bekend worden de SLM-vluchten op dit moment uitgevoerd door Air Belgium. Dat is sowieso een dure operatie voor de SLM. En als de vluchten dan ook slecht bezet zijn, komt de klap extra hard aan.

Bij het vertrek vanuit Paramaribo haalt de SLM nooit meer dan 150 personen op een vlucht terwijl het vliegtuig van Air Belgium beschikt over 212 economyclass-stoelen en 45 businessclass-stoelen. De aantallen liggen meestal rond de 100 vertrekkende passagiers. Op een van de vluchten zaten zelfs maar 75 passagiers aan boord.

Medewerkers van de SLM weten niet wat er gebeurd en zitten ontredderd voor zich uit te staren. Een medewerkster die anoniem wilt blijven zegt dat zij al jarenlang bij de SLM werkt. “Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Sinds de komst van TUI fly is het vreselijk. Het is voor iedereen duidelijk dat de SLM bakken met geld verliest, maar wat kunnen en moeten wij doen?” aldus de SLM-medewerkster.

TUI fly houdt de boel voor de gek
De directeur van TUI fly vertelde dat TUI fly zich op een ander segment richt, namelijk: vliegtickets plus hotel. EEN GROTE LEUGEN. Gaat u maar polshoogte nemen bij de aankomsthal: bij de TUI fly vluchten komen bijna alleen maar Surinamers uit het vliegtuig, zeker 90 procent. Wij roepen een ieder op die hieraan twijfelt, het zelf te gaan waarnemen. Het zijn allemaal klanten van de SLM die nu voor TUI fly kiezen vanwege de afbraaktarieven. TUI fly heeft tot overmaat van ramp haar zaterdagvlucht naar de vrijdag verplaatst. De dag dat de SLM ook vliegt. De KLM vliegt op zaterdag vandaar de switch van TUI fly naar de vrijdag. Weer een bewijs dat de SLM in een sandwich wordt genomen door KLM en TUI fly.

Dringende oproep aan de regering
Het Actiecomité doet een dringende oproep aan de regering om zelf een kijkje te gaan nemen op Zanderij bij de vluchten van TUI fly en SLM. Dan kan men zelf concluderen dat de analyse die het Actiecomité vooraf heeft gemaakt helemaal uitkomt: KLM en TUI fly concurreren de SLM kapot!

Direct ingrijpen
Suriname schiet niets op met de vluchten van TUI fly omdat TUI fly voor 90 procent passagiers vervoert die vroeger met de SLM vlogen. Doordat de verliezen op deze manier blijven oplopen bij de SLM, verzoeken wij de regering om de vergunning van TUI fly direct in te trekken. Voordat het te laat is. Iedereen kan zien dat het een mission impossible is voor de SLM. Dit moet worden gedaan in het belang van onze national carrier en omdat weer blijkt dat de directeur van TUI Fly, de heer Kers de Regering probeert te misleiden met toerisme. Nogmaals: praktisch de hele vlucht van TUI fly bestaat uit Surinamers.
STOP VLUCHTEN TUI FLY DIRECT!