AFBRAAKTARIEVEN ALLEEN VOOR KORTE TERMIJN-GOODWILL - Nieuwe simultane demonstraties Suriname en Nederland!

Screenshot: tui.nl/vliegtickets/suriname


AFBRAAKTARIEVEN ALLEEN VOOR KORTE TERMIJN-GOODWILL

Wij hebben onderzoek laten uitvoeren naar de tariefstelling van TUI fly. Het goedkoopste tarief dat wij zijn tegengekomen is €449 vanuit Amsterdam. Dit zijn afbraaktarieven, die alleen worden aangeboden om op korte termijn sympathie bij het publiek te winnen, om zo de boel te misleiden. Want natuurlijk wil iedereen voor dergelijke tarieven reizen maar die zijn niet realistisch. Dit bedrag is incl. taxes. Dus voor €300 netto vliegt TUI fly vanuit Amsterdam naar Paramaribo en retour. Natuurlijk is het publiek blij met deze afbraaktarieven, maar die hebben maar één doel: de SLM op korte termijn eruit drukken. Trouwens, wij hadden van de directeur van TUI fly, de heer Kers, begrepen dat zij zich op een ander segment van de markt richten. Of is de €449 ook inclusief hotel? Meneer Kers, wie probeert u voor de gek te houden?

VEEL REACTIES EN REACTIE OUD MEDEWERKER ALM/DCA
Naar aanleiding van de demonstratie op 2 november jl. hebben wij veel mails ontvangen. Niet alleen lokaal maar ook uit Nederland. Wij kregen zelfs een reactie van een oud-medewerker van de Antilliaanse Luchtvaartmaatschappij (ALM, later DCA), die inmiddels in Nederland woonachtig is. Hij berichtte heel belangrijke informatie voor het comité te hebben over de praktijken van de KLM op de route naar Curaçao. Zodra wij de informatie hebben ontvangen, zullen wij die op deze site publiceren.

NIEUWE DEMONSTRATIES IN SURINAME EN NEDERLAND
Onder de reacties vanuit Nederland waren ook die van personen die protestacties willen voeren in Nederland en het Actiecomité willen ondersteunen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe demonstratie, die niet alleen in Suriname zal worden gehouden maar ook simultaan in Nederland. De datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt via de verschillende nieuwswebsites.

KLEURLOZE ACTIES
Onze acties hebben niets te maken met een politieke kleur; geen paars, geen groen, geen rood, geen geel en ook geen oranje. Het gaat hier om de Surinaamse zaak. De KLM en Tui fly zijn twee handen op één buik, die de SLM proberen kapot te concurreren. Dit doen zij door middel van overcapaciteit aan stoelen op de markt. Het is een veel gebruikte methode in de luchtvaart om mededingers kapot te concurreren. Wij beseffen ons dat er veel moet veranderen aan het operationeel beleid van de SLM. Maar die discussie moet door en voor Surinamers worden gevoerd en wij moeten zuinig zijn met onze Surinaamse bedrijven. De SLM moet de kans krijgen om orde op zaken te stellen. Wat denkt u dat er met Telesur gebeurt als de KPN toegang zou krijgen tot het telecomnetwerk in Suriname? Ja, de KPN kan veel sneller en voordeliger internet aanbieden en ga zo maar door. De KPN en de KLM worden trouwens in Nederland beschermd. Dus daarom mag ook de SLM door ons worden beschermd!